maanantai 7. lokakuuta 2013

Elämäni eka kerta... kun tein Cup Cakeja...

Minä tein lauantaina elämäni ekan "oikea oppisen"  cup cake täytteen ja cup cake taikinan
Jaan sen teillekin, oli nimittäin mielettömän hyviä!
 Sanon minä, joka en suklaasta välitä.

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
120g pehmeää voita (laitoin itse margariiniä)
2½dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/4 tl maitoa
vaniljasokeria
Sekoita jauho ja leivinjauhe omaan astiaan odottamaan sekoitusta.
Laita pehmennyt voi kulhoon ja vatkaa sitä kunnes se on sileää ja tasaista.
 Lisää sokeri vähitellen, vatkaa hyvin.
Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. 
Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa, vatkaa hyvin mutta älä liikaa.
Jaa taikina muotteihin/ muffinssivuokiin ja paista n.20-25minuuttia  +200 asteessa. 
Anna leivosten jäähtyä ainakin 10min.
Minulle tuosta taikinasta tuli 16 muhkeaa muffinssia, en tiedä mikä lienee oikea määrä.

Kun muffinssit viilentyvät on aika tehdä kuorrutus.

170g pehmeää voita
1rkl maitoa
130 g tummaa sulatettua suklaata
½ tl vaniljasokeria
2½-5dl tomusokeria.

Sulata suklaa. Anna jäähtyä. Vatkaa voi sileäksi ja lisää maito. Sekoita. Lisää suklaa ja vaniljasokeri. Vatkaa ja lisää tomusokeri desin erissä. Sekoita, kunnes kuorrute on tarpeeksi jämäkkää pursotusta varten.
 



Tuossa kannattaa muistaa, että tuo kuorrute alkaa helposti sulaa, joten kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Mielestäni tuota täytettä voi käyttää ihan missä vaan, oli sen verta hyvä kuorrute.

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kyllä näyttää hyvältä :D

Minttu kirjoitti...

Ei se näkö ole tärkein, vaan maku. :)

Eija kirjoitti...

Namia:)

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Njam! :) Herkullisia! :)

Kiki kirjoitti...

Hyvältä ne näyttää, niin hyvältä, että pitää kokeilla :)

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Kyllä on herkullisen näköisiä. Mä oon niin laiska etten oikein viitti tehdä noin monimutkaisia. Hm hm voisin panna ton pellille ja kuorruttaa sitten, ei tartte pursotinta....nimittäin mulla ei oo sellaista :) !!!

Kutookutoo kirjoitti...

Wau, varmasti kokeilemisen arvoinen resepti!