perjantai 3. tammikuuta 2014

Ale-ostoksia? Onko ne oikeasti ALEA?

Meillä on tosi huono käsipyyhe ja aluslakana-tilanne.
 Olen ostanut paljon kirppareilta pyyhkeitä (retroja,vanhoja, kotimaisia) ja nyt alkavat nekin loppua. 
Niinpä ajattelin tehdä Netanttilassa ale-löytöjä ostaa ihan uusia pyyhkeitä ja lakanoita.
Ostin kaksi parisängyn lakanaa 14,90e/kpl. 
Pidin sitä halpana.
Tänään kävimme Tokmannilla ja katsoin sieltä aluslakanoita, parisänkyyn 21,90e/kpl.
Halvimmat puuvillaiset, niinkuin Anttilankin lakana.
Olin tyytyväinen Anttilan Ale-ostoksiin.
Menimme kuitenkin paikalliseen "Ässään" ja katsoin sieltä lakanoita.
Normihinta 11,90e/kpl ja täyttä puuvillaa nekin.
Ostin kaksi. Ajattelin, että ne Anttilan lakanat on varmaan parempi laatuisia, kuin nuo halppikset.
Kotiin tullessa hain Anttilan paketin postista ja PETYIN.
Onneksi lakanoita tuli vain yksi, mutta jo oli huonolaatuinen Anttilan lakana.


Niin hatara, että valo paistaa läpi.
Ässän halppis on HUOMATTAVASTI paksumpaa ja jämäkämpää.


Eli joskus normihintainen halpa onkin parempaa kuin kalliimpi ale-tuote.
Päätin etten enää osta Tokmannilta tai Anttilasta "muka" halpoja lakanoita.
Ostan Ässästä ja saan vielä bonukset. 
Toki pussilakanoissa useasti kalliimpi on parempi. Meillä on vieläkin täydessä käytössä häälahjaksi ( 14v) saatuja Finlayson-pussilakanoita ja kestävät ja kestävät. Samaan aikaan saadut halppikset on jo olleet vuosia matonkuteina.

Sain taannoin Maken siskolta vanhoja Tampellan aluslakanoita meille käyttöön, siksi, että häntä kyllästyttää ne lakanat. Olivat kuulema hänen anopin jäämistöä. Anoppi kuollut n.40v sitten ja ostanut ne itselleen ja käyttänyt ja sen jälkeen olleet Maken siskolla käytössä.
Vieläkin täysin ehyitä, hiukan keskeltä kuluneita. Meillä ne lakanat on täydessä käytössä.
Ei ole enää lakanakankaat entisellään.

Anttilasta ostin lisäksi patalappuja ja keittiöpyyhkeitä (ruusu+pallokuvioiset). Ovat kovaa kangasta ja ajattelin laittaa ne leivontaliinoiksi. Kaksi kappaletta maksoi 4,90e.

Lisäksi nuo käsipyyhkeet. Olisin halunnut pinkit, mutta ei ollut enää, joten oli tyydyttävä violetteihin. Raskin ostaa vain 4kpl:ttä, 1,70e/kpl.
Noitakin täytyy katsoa sitten Ässästä.Tokmannilta en juuri mitään muuta katsellutkaan, paitsi tietenkin pakolliset
"pakko saada"-langat.
Suomalainen sukkalanka, harmaa ja punainen on Anttilasta 2,90e/kerä.


11 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Meillä on paljon Ikean hintaluokkaa alle kaksi euroa alulakanoita ja hintaansa nähden ne toimii tosi hyvin. Ei niistä kyllä jälkipolville mitään jää mutta Finlaysonit ja muut laatumerkit tuntuu niin kauhean tyyriiltä vaikka kestävät kyllä varmasti paremmin. Ikeasta saa pikkukäsipyyhkeitä noin 40 sentin hintaluokassa ja hyvin pyyhkii :)

Tanni kirjoitti...

Totta puhut lakanoiden laadusta ja yleensäkin petivaatteista, on kyllä niin laatu huonontunut. Itselläni myös perintölakanoita ja hyvin kestää. Samoin olen Kikin tyyliin ostanut ikeasta niitä muutaman euron lakanoita ja on käytössä hyviä. Nyt olen kyllä tykästynyt Liiterin joustolakanoihin, parisänkyyn noin 11e ja laatu on aivan ihana!

Pohdiskelija kirjoitti...

Mulla on Ikeasta yksi pussilakana ja se on ihana! Ulkonäöltään tietysti, mutta myös se tuntu ja tosi hyvin on kestänyt. Hintaa en muista, mutta itseni tuntien halpaa luokkaa...
Muistan myös aikanaan pettyneeni Anttilan lakanoihin, ohuita olivat, kuin sideharso :-D

Tanja kirjoitti...

Halpoja ovat ikean lakanat! Meillä on Ikeaan matkaa vain se 50km, mutta on niin iso kauppakeskus se matkus, ettei minun paniikki tykkää siitä paikasta. Myykö ikea netin kautta?

Minttu kirjoitti...

Kyllä Ikean tuotteita voi netistäkin ostaa. Ainakin jotain.

Sanna kirjoitti...

Liinavaatteet on tosi surkeita nykyisin. Meininki on niissäkin se, että ehtoisa emäntä vaihtaa sisustuksen ja lakanat kerran vuodessa. Siis vaihtaa=ostaa uudet. Maksaa kalliit trendilakanat, jotka ei kestäkään sen kauempaa.

Mummon lakanat kestää ja kestää vain, samoin vanhat kunnon pyyheliinat.

Ja niitä nykyisiä tekokuituisia kylpytakkeja en voi sietää ollenkaan! Pyyheliinojakin on samanlaisia, mitä lie ainetta, mutta ei se ainakaan vettä ime.

Irma kirjoitti...

Langat ovat kauniin värisä
Tosi nykyään on niin huonoja lakanat eihän ne kauankaan kestä käyttöä, verten entis aikaa.
Hyvää viikon loppua :)

aimarii kirjoitti...

Minä olen omalle kohdalleni ajatellut, että köyhän ei kannata ostaa ns. halpaa, sillä pian saa ostaa uuden. Olen harmitusten kautta oppinut, ettei halpaa ja hyvää ole. Ehkä satunnaisin sattumoisin vain.
Jostain sukkalangastakin olen pettynyt, ei kestänyt sukka saappaassa kantapäästään ehjänä, kuin pari reissua.
HYviä neolontahetkiä sinulle

Lellu V kirjoitti...

Nii se on että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Kodin tekstiilit vaihtamalla saa helposti uuden ilmeen eikä tartte tehä remonttia. Jokainen tietysti tekee tavallaan.
Mulla on mummon vanhoja lakanoita, ties kuinka kauan käytössä olleita ja ne tuntuu iholla kaikista parhaimmalle. Nykyajan lakanat ei tosiaan kestä nii kauaa että ehtisivät hiutua ihoa hiveleviksi :/

Sisko kirjoitti...

Onhan niitä laadukkaitakin tuotteita tarjolla ja jopa Anttilassa =o) Esim.Borås Cotton liinavaatteet ovat olleet ihan mukavia käytössä. Välttämättä se laatu ei aina ole kiinni siitä vahvuudestakaan. Meillä on yhdet pussilakanat jotka olen hommanut joskus ollessani vähän yli parikymppinen. Ihanan kevyet ja pehmeät. Tosiasia on sekin, että pesut vaikuttavat. Käytetyt aineet ja koneet ja pyykin jälkikäsittely. Itse narahdin kerran ostamaan huuhteluainetta jota ei saanutkaan käyttää yli 40 asteiseen pyykkiin. Se suorastaan söi lakanat kuin happo. Hitto! Siinä meni Anttilasta hankitut kauniit satiinipussilakanat jotka kyllä kestivät ihan kiitettävästi siihen asti.

Sisko kirjoitti...

Luin tota omaa juttuani. En tiedä saako Anttilasta Borås Cotton tuotteita. Tuskin saa. Vähän tuo lauserakenne saattaa hämätä.